شناسهٔ خبر: 179222 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

رفع تصرف بالغ بر ۳۲۰ هزار مترمربع از زمین‌های دولتی استان مرکزی

حفاظت اراضی فرمانده یگان حفاظت از اراضی دولتی اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری، ۳۲۰ هزار و ۵۶۶ مترمربع از زمین‌های دولتی استان به ارزش ۳۵۸ میلیارد ریال رفع تصرف شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (استان مرکزی)، قاسم معصومی اظهار کرد: یگان حفاظت از اراضی دولتی اداره راه و شهرسازی موظف به حفظ اراضی دولتی محدوده و حریم شهرها است که این حراست از طریق همکاری و تعامل با مقامات قضایی و عوامل انتظامی استان صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در حوزه حفاظت با اجرای یک هزار و ۶۵۰ مورد گشت خودرویی امر حفاظت از اراضی را انجام و در حوزه اجرای احکام قضایی ۸ پرونده به مساحت ۳۲۰ هزار و ۵۶۶ مترمربع به ارزش ۳۵۸ میلیارد ریال را به سرانجام رسانده است.

فرمانده یگان حفاظت از اراضی دولتی اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی با بیان اینکه در حوزه اجرای احکام شهرستان ساوه با ۴۲۶ هزار متر رهاسازی اراضی دولتی رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است، گفت: در حوزه رفع فوری و مقابله با تصرف زمین نیز مأموران یگان حفاظت ۲۶ فقره پرونده به میزان ۱۱ هزار و ۱۸۰ متر زمین به ارزش ۷۰۴ میلیارد ریال رفع تصرف کردند که شهرستان ساوه بازهم با ۱۹ فقره در رتبه اول قرار دارد.

قاسم معصومی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ فقره پرونده تصرف زمین در دست بررسی است، بیان کرد: بیشترین موارد تصرف زمین در سال‌های اخیر مربوط به ساخت‌وساز مسکن است که باتوجه‌به شرایط خاص شهرستان ساوه، بیشترین تصرف زمین در چند سال اخیر مربوط به این منطقه بوده است. وی زیاد بودن اراضی دولتی، مهاجرپذیر بودن و نزدیکی به شهرهای قم، تهران، البرز را از اصلی‌ترین دلایل بالابودن زمین‌خواری در ساوه دانست.

وی پیرامون اهمیت حفظ اراضی دولتی و مبارزه با تصرف زمین گفت: حفظ اراضی دولتی اهمیت بسیاری در توسعه پایدار و حفظ حقوق عمومی دارد، اراضی دولتی منابع ارزشمندی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها هستند و نگهداری و محافظت از آنها ضروری است.

معصومی پیرامون روش‌های حفظ اراضی دولتی و مبارزه با تصرف زمین اظهار کرد: حفظ اراضی دولتی از تصرف و سوءاستفاده کمک می‌کند تا توسعه منطقه در مسیری پایدار و بهره‌ور باشد و به توزیع منابع عادلانه و برابری در جامعه کمک کند. وی با تأکید بر اینکه حفظ اراضی دولتی و جلوگیری از تصرف زمین می‌تواند از رشد فساد و تبعیض در تخصیص منابع عمومی جلوگیری کند، ادامه داد: محافظت از اراضی دولتی و مبارزه با تصرف زمین می‌تواند به استفاده بهینه از منابع طبیعی و اجتناب از اتلاف منابع منجر شود که این مهم مسئولیتی مشترک و اجتماعی است که به کمک همت و همکاری همه افراد و نهادهای مربوطه نیاز دارد.

فرمانده یگان حفاظت از اراضی دولتی اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی تأکید کرد: تقویت امنیت و نظارت بر اراضی دولتی به کمک نیروهای انتظامی، سازمان‌های مربوطه و استفاده از فناوری‌های نوین، تدوین و اجرای قوانین و مقررات مربوط به حفظ اراضی دولتی، تعیین مرزها و مشخصات زمین‌ها، و مجازات تصرف زمین، برگزاری کارگاه‌ها، آموزش‌ها و جلسات روشنگری درباره اهمیت حفظ اراضی دولتی می‌تواند به جلوگیری از تصرف زمین و حفظ اراضی دولتی منجر شود.

معصومی ایجاد فرهنگ احترام به مال عمومی و آگاهی افراد از حقوق و تعهدات خود در قبال حفظ منابع عمومی، تقویت همکاری با نهادهای دولتی، نهادهای مدنی، و نهادهای غیردولتی برای تقویت نظارت و حفظ اراضی دولتی، استفاده از فناوری‌های مدرن مانند سامانه‌های جی‌اس و نظارت دوربین‌های مداربسته را از تدابیری دانست که می‌توان با بهره‌گیری از آنها در جلوگیری از تصرف زمین و حفظ اراضی دولتی توانمند بود و منابع عمومی مهم را حفظ کرد.

وی تأکید کرد: استفاده از فناوری‌های نوین به همراه نظارت مداوم و همکاری بین نهادها می‌تواند در کاهش تصرف زمین، حفظ اراضی دولتی و ارتقای شفافیت و دقت در فرایند نظارت و پایش اراضی عمومی مؤثر باشد.